Pohjois-Euroopan syöpäkartasto

Suomen johdolla ja suomalaisin menetelmin toteutettu 12 maan (11 pohjoiseurooppalaista maata ja Venäjän länsiosa) hanke, jonka tuloksena syntynyt kartasto sisältää karttoja ja muuta grafiikkaa syöpäilmaantuvuudesta, syöpäkuolleisuudesta ja kuolleisuus/ilmaantuvuussuhteista. Kartasto perustuu 7,145 kunnan tietoihin ja yhteensä 5.7 miljoonaan rekisteröityyn syöpätapaukseen ja 3.8 miljoonaan syöpäkuolemaan 10 vuoden jaksolta ja sisältää myös selkeät kuvaukset syöpärekisteröinnistä kyseisissä maissa.

Päätulokset julkaistiin 69-sivuisena englanninkielisenä kirjana ja laaja valikoima karttoja, grafiikkaa ja taulukoita CD-muodossa. Molempia voi tilata Suomen Syöpäyhdistyksestä (tiedotus@cancer.fi). CD-versio avautuu myös tästä.

Pukkala, E., Söderman, B., Okeanov, A, Storm, H., Rahu, M., Hakulinen, T., Becker, N., Stabenow, R., Bjarnadottir, K., Stengrevics, A., Gurevicius, R., Glattre, E., Zatonski, W., Men, T., Barlow, L.: Cancer atlas of Northern Europe. Cancer Society of Finland Publication No. 62, Helsinki 2001.

(Klikkaa avataksesi kartaston)