Syöpärekisteri

9.11.2016

Syöpäilmoitus netissä

Lääkärit voivat tehdä Syöpärekisteri-ilmoituksen verkkosivulla suojatun yhteyden kautta. Palvelussa voi antaa tiedot uudesta syöpätapauksesta tai tiedot syöpään annetusta hoidosta. Linkki palveluun löytyy Syöpärekisterin etusivulta. 

Kyseessä on uusi tapa ilmoittaa rekisteriin kliiniset tiedot uudesta syöpätapauksesta sairauden toteamisvaiheessa. Lomakkeella kysyttäviä tietokenttiä on rajoitetusti: toteamisaika ja -tapa, ICD-10:n mukainen diagnoosi sekä levinneisyys. Alasvetovalikot sujuvoittavat täyttämistä ja mahdollistavat tietojen automaattisen käsittelyn.

Syöpähoitojen ilmoittamista varten Suomen Syöpärekisteri otti käyttöön sähköisen ilmoituslomakkeen 8.11.2016. Lomake mahdollistaa syöpään annetun hoidon reaaliaikaisen ilmoittamisen rekisteriin. Potilaan jokainen hoito voidaan antaa erillisellä ilmoituksella, koska ilmoitussisältö on lyhyt. Tavoitteena on kerätä primaarivaiheen hoitotiedot. Lomakkeella kysyttäviä tietoja ovat hoidettava syöpä ja annettu hoito. Hoitotieto voidaan antaa THL:n toimenpidekoodilla tai vapaan tekstin kentässä. Hoidolle on määritettävä aloitusajankohta. Oletuksena on, että ilmoittaja on myös hoitoa antanut terveydenhuollon yksikkö.

Neuvontapalvelu vastaa käyttäjien kysymyksiin. Kysymykset voi esittää puhelimitse alla ilmoitettuina aikoina tai sähköpostitse koska vain.

Lomakkeen täyttöön ja käyttöön liittyvät kysymykset:

Sähköposti: kysy@cancer.fi

 

Neuvontapuhelin: 
Soittoajat: ma-pe klo 8:30-10:00 ja 13:00-14:00

050 3473612
010 3264312

Pyydämme palautetta ja kommentteja palvelun kehittämiseksi.

Nea Malila
Suomen Syöpärekisteri, johtaja

Suomen Syöpäyhdistys ry / Cancer Society of Finland
Unioninkatu 22, 00130 Helsinki, Finland
puh./tel. +358 50 3055730