« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Syöpärekisteri

Syöpärekisteri

Suomen Syöpärekisteri ylläpitää tietokantaa kaikista Suomessa vuodesta 1953 alkaen todetuista syöpätapauksista. Se on myös syöpätautien tilastollinen ja epidemiologinen tutkimuslaitos, joka tekee tiivistä kotimaista ja kansainvälistä yhteistyötä.

Joukkotarkastusrekisteri on Suomen
Syöpärekisterin osasto, jossa
suunnitellaan ja arvioidaan suomalaisia syöpäseulontaohjelmia.

 

Suomen Syöpärekisteri
Syöpätautien tilastollinen ja epidemiologinen tutkimuslaitos

Unioninkatu 22
00130 Helsinki
Puh. 09 135 331

Suomen Syöpäyhdistys vastaa Suomen Syöpärekisterin perusrahoituksesta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tehnyt Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa syöpärekisterin (ml. joukkotarkastusrekisteri) teknistä ylläpitoa koskevan toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen ja rahoittaa syöpärekisteröintiä ostopalvelusopimuksella. Yksittäisiä tutkimuksia rahoitetaan myös erillisin tutkimussopimuksin ja apurahoihin.

Tietoa sivustosta

Sivustolta löydät tietoa syöpään liittyvästä tutkimuksesta, sekä ajantasaiset tilastot eri syöpätyyppien yleisyydestä Suomessa, Pohjoismaissa sekä maailmanlaajuisesti. Sivuilla on myös materiaalia syöpäseulontaan osallistuville sekä seulontoja järjestäville ammattilaisille.

Palaute: feedback@cancer.fi

Pikakatsaus syöpien esiintyvyydestä Suomessa syöpätaudeittain. Luetteloon on koottu kaikki yleisimmät syöpätaudit. Lähde: NORDCAN 

 

Näillä sivuilla on kattava valikoima ajantasaisinta tilastotietoa syövistä, mutta useimmat selviävät tästä löytyvillä perustiedoilla.

 

Tutustu Syöpäjärjestöjen sivustoon osoitteessa
www.kaikkisyovasta.fi
www.syopajarjestot.fi


22.8.2017 klo 16:05:34