Syöpäsäätiö

Syöpäsäätiö on perustettu vuonna 1948 syöpätautien tieteellisen tutkimuksen tukemista varten. Kotimaisen syöpätutkimuksen rahoittamisen lisäksi säätiön rahoituksen turvin Syöpäjärjestöt pystyvät tarjoamaan maksutonta neuvontaa potilaille ja omaisille.

Syöpäsäätiö on suurin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa. Säätiö on vaikuttanut merkittävästi siihen, että suomalaiset tutkijat ovat voineet saada työlleen tukea. Apurahoilla tuetaan sekä perustutkimusta että kliinistä tutkimusta.

Säätiön toiminta on lahjoitusten varassa, se saa pääosan tutkimusvaroistaan testamentteina ja lahjoituksina. Yksityisten henkilöiden, yritysten ja yhteisöjen lahjoitukset ovat mahdollistaneet kotimaisen syöpätutkimuksen edistymisen. Tutkimuksen myötä jo kaksi kolmesta syöpäpotilaasta selviytyy sairaudestaan.

Syöpäsäätiölle lahjoitetusta varoista 90 prosenttia menee syöpätutkimukseen ja noin 10 prosenttia hallintoon. Kuluja tuottavat muun muassa säätiölain ja -asetuksen asettamat vaatimukset riittävästä hallinnosta, mm. tilintarkastuksista.

Aiemmin Syöpäsäätiön yhteydessä toiminut Syöpätautien Tutkimussäätiö sulautui Syöpäsäätiöön tammikuussa 2014 ja sen toiminta lakkasi. 

Yhteystiedot

Syöpäsäätiön yhteystiedot>>

Luottamushenkilöt

Syöpäsäätiön luottamushenkilöt>> 

Toimintasuunnitelma

Vuoden 2014 toimintasuunnitelma>>


Tue syövän tieteellistä tutkimusta

Syöpäsäätiö rahoittaa syövän syiden, etenemisen ja hoitomenetelmien tieteellistä tutkimusta.

Lue Syöpäsäätiön sivustolta, miten voit tukea syöpätutkimusta>>


Päivitetty 18.3.2014